Boka ett coverband till festen

När du ska boka ett coverband till din fest är det en hel del att tänka på. Välj ett skickligt band som lyssnar in dina önskemål och som består av duktiga musiker. Var dock ute i tid med din bokning!

Att fixa iordning en fest är inget som är gjort i en handvändning. Det här känner alla till som någon gång fått den delikata uppgiften att vara festfixare. Trots detta är planeringen inför bröllop, fester, afterski och liknande event förstås något otroligt roligt. Här krävs det dock visst ordningssinne och inte sällan en smula tålamod. Det är mycket som ska ordnas och mycket som ska klaffa. En av de viktiga delarna som hör en fest till är – förstås – musiken. Utan musik faller allt, så här är det viktigt att lägga lite extra krut i planeringen. Allra bäst blir festen med musik som spelas live; ett coverband som spelar gör snabbt att stämningen hamnar på topp.

Vad ska du då tänka på när du ska boka ett coverband till ditt event? Detta ska vi kika på, så häng med.

Gör din research

Det är självklart viktigt att anlita ett band som du på förhand vet håller måttet; ett gäng som har gedigen erfarenhet av livespelningar och som kan traktera sina respektive instrument. En uppsättning tveksamma musiker gör ingen glad, så ta möjligheten (när den ges) att först lyssna på några olika band innan du bestämmer dig.

Viktigt är också att du bokar in ett coverband som verkligen lyssnar till vad du har att säga; som tar till sig dina önskemål. Det kan exempelvis handla om hur länge bandet ska spela, alternativt det antal låtar som ska framföras. Framförallt ska det givetvis vara ett låtval du själv gillar, så välj ett band som kan tillmötesgå ditt val av musik. Tänk också på att sköta planeringen och boka in coverbandet i god tid, eftersom vissa band är mycket populära och kanske fullbokade under en lång tid framåt.

Vad utgör ett bra coverband

Ett bra coverband lyckas sy ihop en bra musikblandning i sin repertoar. Det ska vara:

  • Kända och omtyckta låtar som det gärna är lite ”drag” i för att få igång partyt på allvar
  • Omväxlande musik, där en och annan lugnare låt kan blandas med de ”snabbare”.
  • Inte alltför långa låtar.

En fungerande mix, helt enkelt!