Smycka dig snyggt till sommarfestivalen

Om du gillar festivaler så är sommaren den absoluta högsäsongen. Varje år arrangeras alla möjliga festivaler och även om de flesta har med musik att göra finns det även events som fokuserar på andra saker. Oavsett vilken typ av sommarfestival du planerar att gå på så är det alltid kul att fixa en skön look som passar eventet. Hemligheten är att blanda estetik med praktik!

festivalSverige är inte direkt världsberömt för sitt vackra väder så därför är det alltid smart att klä dig praktiskt och gärna lite slitstarkt inför de många festivaler som arrangeras årligen runtom i landet. Ta med dig ett regnställ bara utifall att och sätt på dig ett par skor som du enkelt kan gå på ojämn mark med. Många festivaler breder ut sig över en större yta och då gäller det att vara så mobil som möjligt. Praktiskt behöver dock inte betyda fult eller tråkigt, utan med rätt accessoarer kan du lätt bli festivalens drottning eller kung!

Örhängen för alla tillfällen

örhängenOavsett om du är klädd i klänning eller jeans och t-shirt så kan ett par snygga örhängen lyfta hela din look till en helt annan nivå. Till skillnad från många andra typer av smycken, som halsband eller armband, så täcks de inte av dina kläder om vädret är vått eller kyligt. Dessutom sitter de fast i öronen, vilket gör det svårare att bli av med dem. Är du sugen på att skaffa något riktigt snyggt så köp örhängen här för moderna men samtidigt tidlösa smycken som passar alla typer av människor. Vilken stil du vill ha beror mycket på hela outfiten, exempelvis:

  • Hårdrockaren. Klä dig helt i svart och låt silversmycken pryda dig från topp till tå.
  • Jazzfantasten. Bli avkopplat chic i en snygg dräkt, en slickad frisyr och ett par eleganta guldörhängen.
  • Pop och Rap älskaren. Här är det bling bling som gäller, gärna med många stenar.
  • Folkvisegurun. Satsa på en naturlig look med örhängen som föreställer blommor, blad och stjärnor.

Andra accessoarer

Förutom snygga smycken kan du också lägga till kompletterande accessoarer som både är fina och väl lämpade för festivaler. Du kommer att vara utomhus mycket och om vädret är fint kommer du behöva skydda dig mot solen, vilket görs enklast med en stor solhatt. Du kan också ta med en eller ett par olika sjalar som dels ger variation till dina kläder, särskilt om du inte har tagit med dig ombyte, och som du även kan stå och vifta med när favoritartisten står på scenen.

Du gör också klokt i att tänka på säkerheten under en festival. När många människor samlas på en och samma plats är det ett gyllene tillfälle för småtjuvar att dyka upp. Välj därför att förvara dina värdesaker i en väska som du har nära kroppen och ställ aldrig ifrån dig saker någonstans. Tänk också på din fysiska hälsa genom att ta med dig antiseptisk handgel och drick mycket vatten om det är varmt, särskilt om du också konsumerar alkohol under festivalens gång. Gör festivalen till en enbart positiv upplevelse och, som pricken över i:et, var stilig under tiden.