Res med buss i sommar!

Älskar du att resa samtidigt som du är bekymrad över det galopperande klimathotet? Var lugn, det finns sätt att resa klimatsmart och ändå nå din drömdestination.

Att resa är för många det som gör livet värt att leva, samtidigt som klimatångesten gör att flyget framstår som ett allt sämre alternativ. Är det verkligen möjligt att åka ut i Europa och samtidigt kunna se kommande generationer i ögonen? Lyckligtvis finns det både smidiga och enkla sätt att ta sig till flera destinationer i såväl Sverige som i Europa.

Exempel på destinationer man kan åka till:

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö

Och självklart massa mer!

Åk på bussemester

Ett av de bästa sätten att ta sig till sin semesterdestination är, tro det eller ej, att ta bussen. Förutom att det ofta är prisvärt så får du också en chans att se mycket mer av det land som du besöker än du gör när du tar flyget. Bussresan blir en del av äventyret och dessutom en möjlighet att lära känna människor som kan bli ett trevligt sällskap på resan eller till och med vänner för livet. Många bussresor med smålandsbussen kan ta dig till såväl destinationer i Europa som till olika städer i Sverige. Varför inte ta en bussresa till Göteborg som kombineras med dinner and a show? Eller kanske ta bussen till den där kryssningen som aldrig blir av eftersom ingen vill köra bilen till färjan. Det är också möjligt att ta sig ut i Europa och upptäcka Tyskland, Schweiz eller England såväl som det mer närbelägna Norge. Allt med bussen som det smidiga och mysiga transportsättet.

Även tågresandet i Europa lockar fler och fler och även om det ibland kan vara lite knepigt att boka drömresan på de olika europeiska bokningssidorna så brukar det ofta lösa sig till slut. Ett bekvämt sätt att resa långt är att ta ett nattåg eftersom du då sparar in en hotellnatt, samtidigt som du kommer fram pigg och kry till din destination på morgonen. Det blir med andra ord både billigt och tidseffektivt jämfört med att ta dig till en flygplats, checka in och sen ta dig den ofta krångliga resan från flygplatsen in till din destination. Kanske är det därför flygresandet minskar?