Planera tidernas poolparty

Alla gillar en riktigt lyckad fest och om det är ett slags kalas som är trevligare än något annat är det ett poolparty. Det uppskattas av alla åldrar och ger en känsla av lyx och flärd, och är en perfekt anledning att umgås med vänner och familj, grannar och kollegor. Med rätt planering och ett kreativt sinne kan du fixa tidernas poolparty som kommer att bli ett minne för livet för alla.

Genom att låta bygga en swimmingpool i trädgården har du inte bara en plats för att koppla av eller att träna utan också den perfekta grunden för fester. Med några solstolar och ett par färgglada drinkar har du redan en trevlig fest, men för att ta partyt till nästa nivå krävs extra förberedelser och planering. Här får du några tips om hur din pool kan bli samlingsplatsen för ett kalas utan like.

Musik och mat

Ingen fest kan vara utan bra musik och god mat. När gästerna ska äta på ett poolparty är det alltid enklast att göra maten så enkel att äta som möjligt, och det finns fantastiska recept på så kallad finger food som passar alla smaklökar. Fördelarna med plockmat är att gästerna kan stå och äta och att maten inte kladdar och dessutom kan varieras mycket efter festens tema. Ordna med tapas åt den spanska fiestan eller lyxiga sushibitar åt lyxfesten – du bestämmer själv hur du vill vinkla din fest.

Även musikvalet kan gå i ett visst tema för att höja stämningen. Om du har ett så kallat ”white party” där alla gäster är klädda i vitt, passar det med musik som påminner om Hollywood eller Mykonos trendigaste klubbar, medan ett Karibiskt poolparty bör gå i toner som reggae och salsa. Hårdrockare gillar också fester vid poolen, även om de helst inte bör gå i samma banor som under Ozzy Osbournes och Mötley Crues notoriska partajande vid poolkanter på 80-talet. Med en bra DJ får du inte bara festens tema att bli perfekt, det lyfter även gästernas humör och får dem att vilja dansa och sjunga.

Klassiska drinkar

Om du har många gäster kan det vara smart att även anlita en bartender som är duktig på olika cocktails. Ett bra poolparty kräver ju goda drinkar i snygga glas, och några av de stora klassikerna vid den här typen av fest är:

  • Pina Colada – en kokosdoftande läckerhet som påminner om exotiska ständer.
  • Sangria – den spanska klassikern som kan göras med eller utan alkohol.
  • Mimosa – en lyxig champagnecocktail i vacker färg.
  • Mojito – kan göras på alla möjliga frukter och bär.

Underhållning

Poolen, maten, drinkarna och musiken är förvisso mer än tillräckligt för att lyckas med din fest men det kan också vara kul med något underhållande inslag. Du kanske känner någon som kan lära ut några eleganta danssteg eller vill anlita ett live band? I början på festen kan du värma upp dina gäster med ett kul musikquiz där lagen bestäms av lottdragning och ger alla chansen att lära känna varandra och få något gemensamt att prata om.