WoW insläppet försenades

Årets Way out west festival var efterlängtad och bjöd på en hel drös av världskända artister och nykomlingar, men festivalen blev i år något kortare än tidigare år – på grund av stormen Johannes framfart över västkusten så försenades insläppet på festivalområdet.

Att gå på konsert kostar pengar, flera hundralappar per konsert. Men att gå på festival är billigt och ett sätt att spara pengar på då man får flera artistspelningar till priset av en konsert. Med det sagt ska dock sägas att vissa festivaler är billigare än andra, till exempel Way out west är en festival som bara blir dyrare med åren och många lånar pengar för att ha råd med att spendera fler än bara en dag här. Och i år så är det säkert många som anser att de fått betala för mycket för festivalen, den blev nämligen försenad på grund av stormen Johannes.

Grundat i säkerhet

Anledningen till att man sköt fram insläppet till festivalområdet har helt och hållet med ett säkerhetstänk att göra, berättar WoW arrangörerna för Göteborgs Posten. På grund av de kraftiga stormarna kunde de inte säkerställa att personerna som besöker festivalens område inte skulle komma till skada och därför valde man helt enkelt att säkra upp området innan man släppte in dem. Turligt nog blev konsekvenserna bara att man hade en lång kö av förväntansfulla festivalbesökare utanför området, och inte att någon artist var tvungen att strykas från spelnings-schemat – alla bokade artister har alltså fått uppträda men på ändrade tider och platser för att få allt att få ihop.