Festivalsommaren 2021 – hur blir den?

Enthusiastic,Crowd,Surfing,At,Music,FestivalDet ser ljusare ut inför 2021 års festivalsäsong än vad det gjorde förra året. I den här artikeln kan du läsa om vad du behöver tänka på om du planerar att gå på festival i sommar. Du får också några tips på festivaler som av allt att döma kommer att gå av stapeln.

Om du hoppas på att festivalsommaren 2021 ska bli bättre än dito 2020 så är du inte ensam. Tyvärr ser det ut som att även årets sommar kommer ge begränsade möjligheter att gå på festival – i alla fall om du håller dig inom Sveriges gränser. Det är dock inte helt osannolikt att vissa arrangemang kommer att kunna genomföras. Insläpp kommer förmodligen begränsas bland annat genom att du måste visa upp reseintyg corona för att få komma in.

Begränsat festivalutbud i Sverige

Många av sommarens största festivaler har redan nu meddelat att de ställer in även 2021. Däribland publikmagneter som Sweden Rock Festival, Lollapalooza och Way Out West. Hoppet är dock inte helt ute då Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten inte helt stängt dörren till att restriktionerna kan komma att lättas framåt sommaren. Dock kommer det väl i sådana fall i första hand handla om mindre festivaltillställningar. Desto mer att välja på får du om du kan tänka dig att resa utomlands, men för att göra det är det en bra idé om du skaffar ett reseintyg.

Ett reseintyg kan öppna många dörrar i sommar

Redan nu används coronaintyg för internationella resor, många länder har som krav att du måste visa upp ett friskhetsintyg för att få komma in i landet. Det vore i och med det inte särskilt förvånande om en del festivaler kommer att använda sig av liknande lösningar. Om du vill gå på festival i sommar är det därför bra om du redan nu börjar förbereda dig på att införskaffa ett reseintyg.

Europeiska festivaler som trots allt blir av

Crowds,Enjoying,Themselves,At,Outdoor,Music,FestivalMånga festivaler har som tidigare nämnts redan ställts in, men det finns ändå en del festivaler att välja bland i Europa i sommar, framför allt under sensommaren. Här följer ett urval av festivaler som i skrivande stund av allt att döma kommer att bli av:

 • Big Festival
  Big Festival anordnas på Blur-basisten Alex James farm i Oxfordshire i Storbritannien mellan den 27-29 augusti. Bland artisterna som ska uppträda finns Chic, Sigala och Zara Larsson.
 • Bloodstock
  Mellan 11-15 augusti går denna hårdrocksfestival av stapeln. Kanske ett bra alternativ för dig som hade tänkt gå på Sweden Rock? Bland akterna som kommer stå på scen på festivalområdet i Derbyshire i Storbritannien finns hårdrocksikoner som Judas Priest och Kreator.
 • Sziget Festival
  Sziget Festival arrangeras i Budapest i Ungern i början av augusti. Det är en sant global musikfestival där det går att höra tongångar från hela världen.
 • Exit Festival
  Mellan 8-11 juli kan du ta dig till Novi Sad i Serbien. Exit Festivalen är en av Europas hetaste festivaler för elektronisk musik. De bokar i regel stora DJs och 2021 års upplaga är inget undantag. I år kan du avnjuta musik från bland andra David Guetta, Eric Pryds och Four Tet.