Stadsfestival!

Vi börjar närma oss slutet av juli och två av årets största festivalhändelser är fortfarande kvar. Popaganda och Way out West äger rum i Stockholm respektive Göteborg och är det perfekta alternativet för den som gillar att gå på festival men som hatar att bo i tält, ha leriga skor och bara äta langos. För den hugade är det bara att hitta biljetter på Evenemang.se, och gå igenom festivalschemat och förundras över möjligheterna med att gå på festival i stan.

Se ett band och sen gå ut för en sen lunch, kila förbi hemma och hämta en tjockare tröja och sen gå tillbaka för ytterligare en spelning? Inga problem.

Ta taxi hem efter att sista bandet spelat? Visst.

Möta upp alla polare utanför festivalgrindarna och dricka en ljummen i eftermiddagsljuset och sen se tre amerikanska artister på raken? Självklart.

Poängen med stadsfestivaler är att de ger festivalens alla glädjeämnen i en zon med hög komfort. Och om man är sexton år och festivalsugen kan det nog vara lättare att övertala mamma att få gå ner i Tanto och se några band än att åka ner till Roskilde… Att maten är ett stort aber vid festivaler har nog mången musikräv fått uppleva. Way Out West stack ut hakan ordentligt förra året när de kvällen innan insläpp gick ut med att festivalen skulle vara köttfri. Enbart vegetarisk mat fanns att tillgå på festivalområdet, för både funktionärer, artister och besökare. Protesterna lät inte vänta på sig, men arrangörerna motiverade beslutet med att de varit öppna med sitt miljöfokus från dag ett.

– Genom att byta till vegetariskt minskar matens klimatpåverkan med uppemot 80 procent och festivalens totala klimatpåverkan med cirka 20 procent, säger Göran Erselius, på Tricorona Climate Partner i ett pressmeddelande.

Så varför inte slå flera flugor i en smäll? Stanna i stan, ät god och köttfri mat och bevara din komfort till smäktande toner från amerikansk popmusik.