Afrikas bästa musikfestival

När man tänker på stora musikfestivaler far tankarna genast till Roskilde eller den stora Glasgowfestivalen. Men, snöa inte in dig på dem utan bredda dig till Afrika.

1599838-rod-colobus-apaDet här med att du ska ta med dig gummistövlar och göra dig beredd på dåligt väder är inget som gäller när det kommer till festivalen på Zanzibar. Så, nu när de flesta av oss börjar gå i festivaltankar kan det vara läge att spara dubbelt så mycket för att kombinera din solsemester med lite festivalliv. Men självfallet kan du spara mer pengar och även gå på dina vanliga festivaler i sommar då denna superhärliga festival kickar igång i februari.

  • 13-16 februari 2014 går nästa festival av stapeln
  • Över 30 artister
  • Innehåller även afrikanska musikfilmer, seminarier, hantverkstorg och andra sidoprogram.

Man kan säga att de är en mycket varm och hjärtlig stämning som råder dessa dagar med mycket sång dans och fest. Själva festivalen hålls i ett fort från 1600-talet och bara det inger en mäktig stämning.

Res till Afrika

Att söka efter resor afrika ger många träffar och det är viktigt att ni finner en bra arrangör som levererar vad ni förväntar er. Vad som kan vara viktigt är att många bra resor till Afrika kan vara gruppresor där ni redan innan bokar in olika sevärdheter så ni inte missar något – för det är inte så att man har chans att åka tillbaka veckan efter. Men, viktigt är att ni även bokar in fria dagar om det handlar om att besöka en festival eller göra egna små upptäckter.

Lite matnyttigt om Zanzibar

Förutom att Zanzibar är något av ett drömresemål för många av oss så vet vi ganska så lite om platsen. Lite snabbt är att det är ett självstyrande område som ligger på Tanzanias kust och som till största del består av en vacker skärgård i indiska oceanen. Öarna i Zanzibar kallas även för de olika kryddöarna.

Så, för en lite annorlunda festival och för att uppleva en vacker del av världen så är en resa till Zanzibars festival att rekommendera.