Det är i Göteborg det händer

Allt händer inte i Göteborg. Men när det är Sommar i Sverige så åker med största sannolikhet alla musikälskande och trendmedvetna människor till denna stad. Anledningen heter Way out West!

Ja, ännu är det inte över för festivalsverige om än många tror det. Nej, sommarens festival i Göteborg blommar fint och i somras slog festivalen publikrekord med nästan 30 000 glada festivalbesökare. Detta trots att regnet smattrade ner under alla dagarna och att Neil Young ställde in i den allra sista minuten. Det var fortfarande många som studsade framför scenen till både Håkan Hellström, Alicia Keys och Beach House för att nämna några. Vad det kommer bli för uppställning till sommaren 2014 vågar man knappt tänka på då detta år blev så bra. Kanske är det Kite som kommer eller få vi se några låtar av Eminem? Vad vi vet är att man kan hoppas på något stort, för något stort kommer det bli. Men, vad är det då man ska tänka på innan man far till skämstens hemtrakter?

  • Var snabb med att fixa boende
  • Tänk på att biljetterna kommer att ta slut så var inte för sent ute
  • Många har designplagg när de skuttar runt, men tänk på att det är festival så kläderna kan gå sönder
  • Glöm inte att packa ner gummistövlar – funkar snygg även om det är vackert väder.

Ja, det finns så klart mängder av tips som vi kan dela med oss av, men vi kommer gå in närmare på hur du ska tänka när det kommer till att fixa hotell till hur du ska packa.

Att fixa hotellet

Det finns många mysigt hotell vid avenyn och på andra ställen i centrala Göteborg som du kan finna till bra priser som inte förstör din budget. Vad som är superviktigt är att du tänker på att vara ute i fruktansvärt god tid. Detta då det här är en stadsfestival så det finns inte möjlighet till att ta med sig tält som det går att göra på andra festivalet. Har du köpt biljett men inte får tag på hotell så finns det dock människor som hyr ut sina lägenheter, men räkna med att få betala tråkiga överpriser som kan förstöra din musikresa.

Festivalen ligger i Slottsskogen och du kan promenera in till själva centrum. Då det finns otroligt många bra spelningar på klubbar är det värt att försöka hitta ett hotell som ligger centralt så du slipper lägga pengar på dyra taxiresor som istället kan gå till några extra öl eller en god brunch dagen efter.

Packa rätt

Att packa rätt på en festival handlar om att packa lite. Men detta är en stadsfestival så du kommer bo på hotell och kan därför packa mer. Vilket är härligt. Tänk på att kolla upp vädret och att på denna festival så handlar det om att klä sig snyggt och trendigt. Så vill du inte packa ner dina dyra Rodebjer kappor eller Wester-tröjor så är ett hett tips att du beger dig ut på en spännande second-hand runda och shoppar upp lite tuffa kläder. Då kan du se snygg ut och röja järnet på samma gång! Win-win helt enkelt.