Kanye West livesänder Waves

När det kommer till rapparen och modeskaparen Kanye West så finns det inte mycket som stoppar honom. Snart kommer han att släppa nytt album och han gör det inte med en liten konsert på ett ställe. Nej, självklart väljer han att livesända den så hela världen kan ta del av honom. För, han menar på att hans album inte är album of the year utan album of a life. Höga förväntningar någon?

3362394-jay-zKanye West har under åren släpp otaliga låtar som fått en mycket stark fanskara och han skapar även rubriker i andra samanhang. För när det kommer till West så är han inte drabbad av Jantelagen. Han verkar tro att han leviterar och frågan är vad som händer om någon skulle spricka hål på hans bubbla? Kanske finns det ingen bubbla utan han är den han är? En ikon! Hur många är det inte som på printasquare tryckt upp posters av honom för att ha honom nära, och hur många önskar inte att de fått biljetter till hans spelning nu i februari? En spelning som är utan dess like.

Sänder live från biografer världen över

Tidningen The Guardian lyfter Kanyes skriva med många frågetecken. För visst har han hypat den något enormt? Men, kanske får man det om manÄr Kanye West, och är det inte lika smart gjort? För, hur många kan sälja slut på ett Madison Square Garden samt 700 biosalonger världen över för att ha en spelning med bara låtar från den nya skivan? Spelningen börjar den 11 februari klockan 22.10 och i Sverige är det endast 16 biografer som kommer att visa spelningen. På tidningen Gaffa kan man nu följa den twitterstorm från att Kanye valt att i sista stund byta namn från albumet, från Swish till Waves.

  • 2004 – The College Dropout
  • 2005 – Late Registration
  • 2007 – Graduation2008 – 808s & Heartbreak
  • 2010 – My Beautiful Dark Twisted Fantasy
  • 2011 – Watch the Throne (med Jay-Z)
  • 2013 – Yeezus