Packa det nödvändigaste

Sommaren är minst sagt en tid för festivaler och fester överlag. Vi reser land och rike runt för att få lyssna på våra favoritartister, bo på camping och festa hela natten lång. Festivalkulturen är helt klart speciell och innebär ofta en hel del vakennätter, och självklart är väl det, när det handlar om musik och nöje. När det är dags för avresa så känns det ofta som att man glömt det mesta och det kan vara jobbigt att åka ifrån hemmet med just den känslan hängandes kvar över en. Det är dock oftast så att vi packat för mycket än för lite och det kan förstöra mer än det gynnar.

folkhav på festival

Festivaldags och bilen är packad, oftast överpackad dessutom. Det är allt från ombyten till extra stolar och diverse prylar. För att göra festivalen bättre så går det att argumentera för att man istället ska skippa att packa ner precis allt och istället välja de absolut nödvändigaste att ta med sig. Det viktigaste är det som bör åka ned i packsäcken och den listan går att göra betydligt kortare.

Den korta packlistan

Den korta listan över absoluta måsten att ta med sig är:

  • Vi vet att skäggstubb kan vara minst sagt jobbigt och klia en hel del så självklart är raktillbehör helt okej att ta med sig. Dessutom vill ju de flesta känna sig fräsch utifall de kommer att träffa kärleken eller kärlek för en natt.
  • Tältet, absolut, tak över huvudet är ju helt klart skönt, men skippa alla galna och gigantiska luftmadrasser och kuddar. Packa istället lätta underlag som går att rulla ihop när ni är klara. Sovsäcken istället för täcke är bra och dessutom betydligt skönare.
  • Skippa de stora flaskorna med schampo och tvål, ta istället resflaskor som bara rymmer några ml men räcker hela festivalveckan. En handduk som kan torka mellan gångerna är också precis nödvändigt.
  • Ombyten är överskattat, så länge dina underkläder är rena så är resten helt överdrivet. Är det soligt och varmt så kör vi ändå utan kläder, eller hur?
  • Strumpor och extra skor är helt onödigt på festival, vi kan lova att det enda du behöver i skoväg är antingen barfota eller gummistövlar, lämna högklackat och boots hemma. Möjligen att dina converse får följa med, men bara möjligen.

festivalcamping

Plast och aluminium

Är bättre både i packavseende men också för den som vill komma in på campingen. Glasflaskor är oftast inte tillåtna och glasflaskor är dessutom betydligt tyngre än just ölburkar och plastflaskor. Vill ni ha vin så finns det endast en lösning och det är såklart vinboxen, det är ingen festival utan vinboxen. Det de flesta vet redan är att alkohol dricks upp snabbt så det är i stort sätt ingen idé att köpa med sig en massa, det man kan göra är att gå till det lokala systembolaget istället och köpa det som behövs om det börjar sina. Glöm inte att ha med er en petflaska att