Planera festivalresan till Norrköping

festivalNorrköping är staden för festival både under sommar och vinter. Med allt från stjärnspäckade Bråvallafestivalen under sommaren till Where The Music Is som arrangeras under vinterhalvåret. Norrköping är en rolig stad vars nöjesliv slår många andra städers. Passa på att planera din festivaltripp till Norrköping redan idag!

 Det är dags att börja planera resan till 2017 års Bråvallafestival eller något annat. Tillhör man dessutom en lite vuxnare festivalpublik är det extra viktigt att vara ute i god tid, hotellrummen tar slut snabbt inför festivalperioderna. På Hotellinorrköping.se kan du se över vilka alternativ som finns tillgängliga för just din visit till festivalstaden. Många tycker inte det är så roligt att bo på stökig och stojig camping intill festivalområdet för att se sina favoritartister och andra häftiga konserter. Och festivaler är faktiskt inte bara till för ungdomar, det finns ingen övre åldersgräns. 

Bråvalla 2016 imponerade

2016 års artistelit imponerade på Bråvallas scen. Dessa var:

  • Icona Pop
  • Wiz Khaliffa
  • Melissa Horn
  • Veronica Maggio

I DN kan man läsa om att artisterna lämnade publiken jublande med sina konserter på Bråvallascenen. Hur det blir för 2017 kan man inte veta ännu, men man kan nog räkna med att det inte blir sämre bokningar än förra året. Mer information kommer inom kort släppas kring nästa års festival i Bråvalla, och det gäller att vara ute i god tid för att få tag i festivalbiljettter och passande boende till bra pris.

Helgfestival i februari 2017 med hälften kvinnliga artister

För den som inte kan vänta till sommaren och vill få festivalkänsla under vintern ska gå och se konceptet Where The Music Is. Det hålls i februari 2017 och de första festivalbokningarna för evenemanget är redan klara. Festivalen jobbar hårt för jämställdhet och hälften av de som ställer sig på scen kommer att vara kvinnor. Det kommer vara 100 olika akter under festivalhelgen och festivalarrangörerna satsar på det nya inom musiken. Nytt för detta år är att det även kommer ske aktiviteter under dagen för att festivalen ska blir mer som en hel sammanhängande helg.

Norrköping anses som en roligare stad

I ett inslag från Sveriges Radio presenteras Norrköping som en roligare stad än exempelvis Linköping. Hur kommer detta sig? I Norrköping är fest viktigt och dessutom kommer några av Sveriges största exporter inom musik från just Norrköping. Klart staden myllrar av nöjen, en stad som är värt ett besök helt enkelt.