Svensk festival 4:e bäst i världen & Mr Cool skippar Emmaboda

Ingen har väl missat de festival-stormar som varit den senaste veckan? Det är Emmabodafestivalen som varit i blåsväder i och med sin bokning av Mr Cool, en rapartist/komiker som ”skämtar” och rapar om att bland annat våldta barn. Vissa må tycka detta är roligt – men majoriteten gör det inte.

Det startades snabbt en ”Ta bort Mr Cool från Emmaboda”-grupp på Facebook och snart kom även motreaktionerna, med de som ville ha kvar honom. Ganska snart efter irritationen över bokningen bestämde sig dock Mr Cool själv för att avstå från spelningen, varför har han förklarat i denna artikel från Sydsvenskan.

Detta är ju en väldigt intressant diskussion: vem är det som bestämmer vad som är roligt? Det är en svår fråga, men självklart är det förståeligt att folk reagerar på Mr Cools väldigt grova texter.

En annan stor festivalnyhet har denna vecka varit att festivalen Into the Vally har blivit rankad som den 4:e bästa festivalen i världen av Jetsetter.com. Mycket stort, självklart – och platsen delar den svenska festivalen med bland annat Coachella Indio och For The Music Snob. För den som har missat är Into The Vally en festival med house-musik, placerad mycket vackert på ett ställe i det majestätiska kalkstensbrottet Dalhalla. Med det sagt bör du som bara kan gå på endast en festival helt klart ta dig dit.

En god idé är att börja förbereda din festivalsommar redan nu, det viktigaste produkterna som man behöver kan nämligen  ta slut. Vår rekommendation för en lyckad festival är:

  • Kikirikis hyrtält
  • En stor vattendunk
  • Sovsäck som klarar regn
  • Ett par bekväma och oömma skor
  • Ett glatt humör


Den fortfarande största festivalen i världen: Coachella. I år med bland annat Drake, Madonna, ac/dc, Alesso och många, många fler. Fler bra festivaltips här.