Norrköpingsfestivalen ställs in

Bråvallafestivalen i Norrköping har under flera års tid varit sommarens höjdpunkt för många, men nästa sommar kommer festivalen inte att gå av stapeln – på grund av årets alla skandaler under festivaltillfället kommer Bråvalla 2018 att ställas in.

För många har sommarens, och kanske till och med årets, höjdpunkt varit att planera festivalresan till Norrköping och Bråvalla. Men så kommer det inte att bli för nästa sommar. För 2018 års upplaga av festivalen ställs nämligen in. Det är på grund av de allt ökande anmälningarna om ofredanden som skett under sommarens festival. Och för att verkligen visa sitt ställningstagande emot den här typen av beteende väljer arrangören FKP Scorpio att helt enkelt inte anordna festivalen igen.

”– Det handlar inte om att vi inte kan hantera problemet eller att problemet bor i festivaler, det handlar om att göra ett tydligt ställningstagande. Vi som arbetar med Bråvalla ser festivalen som företagets hjärta och är otroligt stolta över festivalen och det arbete som vi varje dag lägger ner på att skapa en plattform för musikälskare att mötas” säger festivalens presschef i ett pressmeddelande som Expressen tagit del av.

Vidare säger man även att det inte finns ord för hur ledsna man är för att det som skett på festivalen skett och att man både vill beklaga och fördöma detta. Enligt utsago har man från arrangörens sida även uppgett att man gjort sitt yttersta för att förebygga och hindra den här typen av händelser, men att de i alla fall fortsatt att förekomma. Man väljer också att kalla detta för ett samhällsproblem som drabbar alla samhällen och platser. Likväl säger man att det är en skam att vissa män inte kan bete sig och väljer därför att inte göra festivalen Bråvalla nästa år. Bra ställningstagande och beslut tycker vi!